28
05/2016
0

Sárgarépa saláta narancsvirágvízzel

mentasrepa.jpg

Nálunk is ritkán van ahhoz képest, hogy mennyire izgalmas ételeket lehet készíteni belőle. Összességében pedig nagyon elhanyagoljuk a sárgarépát.

Tulajdonképpen - ha a szokásainkat tekintjük - szétfőzzük a húslevesben, passzírozzuk a vadasmártásban, és belefőzzük a finomfőzelékbe, amit viszont nagyon sokan nem is kedvelnek. Van még a sárgarépa főzelék, amit abban a formájában, ahogy én kóstoltam, nem is értek. Ezen kívül pár leves, meg a franciasaláta, ez utóbbiba viszont már eleve a fagyasztottat vásárolják, aminek nincs íze.

A sárgarépa szerencséjére elterjedt a répatorta, azzal kicsit rehabilitálódott. Most jövök rá, hogy a Paszulyon is csak egy saláta van, pedig van még egy-két étel, amelyet nagyon kedvelünk.

Ezt a salátát szoktam készíteni, akkor is, ha vendégek jönnek. Próbálok ízlést formálni. Sajnos van pár alapanyag, amit a menza annyira elrontott, hogy a magukat mindenevőnek nevező ismerőseim a látványától is elborzadnak. A sárgarépa szinte minden megszokott formáján kívül, közéjük tartozik.

Ez a saláta a Casa Moro című könyv receptje minden változtatás nélkül. Így hibátlan.

Hozzávalók:

60 dkg sárgarépa
1 ek narancsvirágvíz
2 ek apróra vágott mentalevél
1/2 gerezd fokhagyma
1/2 tk porcukor
1/2 ek citromlé
3 ek olívaolaj
só, bors

A sárgarépát sós vízben puhára főzzük, majd kihűtjük. Vékony karikákra vágjuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót. Összekeverjük, kóstoljuk, ha szükséges, kicsit igazítunk az ízeket.

Ha tetszett a bejegyzés, kövess a facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://egigeropaszuly.blog.hu/api/trackback/id/tr48749546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása