26
05/2016
0

Lombard varangyok, vagyis pálinkás sörkorcsolya

sciatti.jpg

Elég összetett a cím, majdnem minden benne van. Azon túl, hogy nem békából készül, csak az alakja miatt nevezik - csúfolják? - így a lombardok egyik kedvenc street foodját. Becsületes neve: sciatt, és pálinkás sörtésztában sütött sajtot jelent Olaszországban bitto-t rejtenek bele, itthon ami akad. Mondjuk az nem árt, ha karakteresebb ízű sajtot választunk, hogy ne csak gusztusosan nyúljon a közepe, hanem legyen valami plusz íze is.

Azért mondom, hogy plusz, mert a hajdinaliszttől már különös, a pálinkától még különösebb a tésztája. Ez a pálinkát az ételbe vonal bejött nekem:) Grappát Olaszországban sem öntenek bele mindenhol, de kár lenne kihagyni, nagyon pikáns lesz tőle a sciatt.

A Giro-n hegyi szakaszok következnek, még négy nap, és vége a versenynek. Steven Kruijswijk, bár tudja, hogy elkiabálni nem szabad semmit, bizakodó, hiszen mint azt maga is mondta: nincs gyenge pontja. Vincenzo Nibali továbbra sem érti, mi történt vele, de nem adja fel, küzd tovább, egy jobb eredmény reményében.

Hozzávalók:

10 dkg hajdinaliszt
6,6 dkg fehérliszt
1 g élesztő
1 dl ásványvíz
3 cl pálinka (grappa) - elmaradhat

sajtkockák
olaj a sütéshez

A hozzávalókat összekeverjük, ha kell, kicsi vizet öntünk még hozzá. Sűrű tésztát kell kapnunk. MInimum 2-3 órát pihenni hagyjuk, ezután jól összekeverjük megint, ha szükséges, pici vizet még öntünk hozzá.

A sajtot kockákra vágjuk, belekeverjük a tésztába. egy serpenyőbe olajat öntünk (bőven, ne sajnáljuk), felforrósítjuk. Két kanál segítségével "gombócokat" szaggatunk az olajba úgy, hogy mindengyik közepén legyen egy sajtkocka. (Az olajnak a gombócok feléig kell érni.)

Pár perc alatt, többször megforgatva, pirosra sütjük. Azonnal tálaljuk, magában, sörrel, vagy salátával.

Holnaptól Chilii kíséri a fiúkat.

Ha tetszett a bejegyzés, kövess a facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://egigeropaszuly.blog.hu/api/trackback/id/tr428748214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása