19
05/2016
0

Falatnyi boldogság: citromos, lime-os korongok

citromos_540.jpgFotó: Krumpli Béla

Úgy vagyok összerakva, hogy a részletek különösen izgatnak, ezt nem csak én figyeltem meg, benne van a horoszkópomba is. Annyira, hogy ha nem figyelek, el is tudok veszni bennük. Ez különösen előnytelen tud lenni, amikor mondjuk a tavaszi nagytakarítást az íróasztal "mindent bele" fiókjával kezdem, és fél napig nem is jutok tovább, utána meg elfáradok.

Továbbá megmutatkozik olyankor is, amikor a kezem ügyébe eső cetliket apró darabokra tépdesem módszeresen. Aztán miniatűr hajókat gyártok belőlük.

Máskor persze előny, hogy kiigazodom az apró részletekben is. Meg olyankor is jó, amikor a nagy citromkenyérből gyártok apró korongokat. Sokkal kevesebb lesz, tovább tart beleönteni a formába, összességében megsütni is. Cserében viszont kis cuki falatokat tudok felmutatni, nem kell olyan sok édességet megenni... Ja, és értelmet adok a muffin formáimnak, amelyeket rendeltetésszerűen gyakorlatilag még soha nem használtam.

Hozzávalók:

112 g vaj
130 g cukor
1-1 tk reszelt citrom-, és limehéj
1-1 tk citrom- és limelé
2 nagy tojás
15 g liszt
1/4 tk só

a sziruphoz:
30 g
4 ml víz
1/2 lime leve

A vajat keverjük el 130g cukorral. Tegyük bele a citrom és lime levét és reszelt héját, majd a tojásokat. Keverjük bele fokozatosan a lisztet és a sót. Egy-egy teáskanálnyi masszát tegyünk a muffin formákba, és 180 fokra előmelegített sütőben süssük meg 15 perc alatt.

Közben 4 ml vízből, és a 30 g cukorból pár perc alatt főzzünk szirupot. Facsarjuk bele a lime levét, és ecsettel kenjük át minden megsült sütemény tetejét.

Ha tetszett a bejegyzés, kövess a facebookon is!

Recept innen.

A bejegyzés trackback címe:

https://egigeropaszuly.blog.hu/api/trackback/id/tr668725846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása