09
05/2016
0

A világ legjobb reteksalátája

retek_sali_540.jpgfotó: Krumpli Béla

Ez van, egymás után gyártom a világ legjobb salátáit:)

A reteksaláta végigkísérte a gyerekkoromat. Lehet, hogy akkoriban előbb volt ez a saláta, majd következett  a tavasz. A húsvéti reggeli elképzelhetetlen volt nélküle. Valószínű emiatt is imádom. No meg azért, mert elképesztően jól passzol a hagyma, a retek és a kapor íze, amit kiegészít a saláta és egybefog a joghurt. A kaportól ne ijedjetek meg, egészen más íze van nyersen, frissen, mint a tökfőzelékben. Vagy a kovászos uborkában.

Sokkal korábban nem érdemes elkészíteni, úgy jó, ha a fejes saláta még ropog. Ha éppen van otthon igazi, tényleg igazi tojásotok, olyan, amelynek íze is van, akkor abból tegyetek bele. Főzzétek meg keményre, és vágjátok apró kockákra.

Hozzávalók:

1 csokor retek
3 száj újhagyma a zöldjével együtt
4-5 szál friss zöld kapor
6-7 salátalevél apróra vágva
2 kis pohár joghurt
2 főtt tanyasi tojás (opcionális)


A zöldségeket megpucoljuk, majd a retket vékony, a hagymát kicsit vastagabb karikákra vágjuk. A kaprot apróra, a salátát vékonyabb csíkokra. A zöldségeket egy tálba halmozzuk, sózzuk, leöntjük a joghurttal és jól összekeverjük. Azonnal tálaljuk. Önmagában, vagy friss kenyérrel esszük.

A bejegyzés trackback címe:

https://egigeropaszuly.blog.hu/api/trackback/id/tr168699704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása