02
05/2016
0

Spenótos, márványsajtos csigák

spenotods_marvanysajtos.jpgFotó: Krumpli Béla

Több variációt is kipróbáltam, nagy reményeket fűztem például a sóskás-juhtúrós változathoz. Nem jött be. Medvehagyma nincs mindig, meg aztán valóban unalmas, hogy mindenbe azt teszünk.

Mondjuk el tudom képzelni apróra vágott piros paprikával és sajtkrémmel, tehéntúróval. vagy színes paprikákkal. Szárított paradicsommal. Sültpaprikával. Sőt, édes túrókrémmel is, ebben az esetben a sóval óvatosabban bánjunk.

Ez a recept azért praktikus, mert nem kell keleszteni. Ha minden van otthon, nagyon gyorsan elkészül, és hát nagyon jól néz ki. És olaj kell bele, nem vaj. Na nem mintha én sajnálnám a vajat, nálunk egy héten 1-1,5 kg simán elfogy. Egyszer meg is kérdezte az árus, akitől vásárolni szoktam, hogy mit csinálok ennyi vajjal:) Azóta állandó kedvezményt kapok, kártya sem kell hozzá. Szóval egyszerűen kíváncsi voltam, hogy milyen az, amikor olajra cseréljük a vajat. Ebben működik. Mint ahogy van olyan, hogy tortában is.

Hozzávalók:

40 dkg liszt
1 dl étolaj
1,5 dl tej
2,5 dkg élesztő
1 tk. cukor
2 tk. só

töltelékhez:
5 dkg márványsajt
10 dkg spenót
10 dkg tejföl

1 tojás sárgája + 1 ek. tej a kenéshez

Egy dl langyos tejbe elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, hagyjuk felfutni. A többi hozzávalót összekeverjük, beleöntjük az élesztőt, és kézzel, vagy géppel sima tésztává gyúrjuk.

A töltelékhez apróra vágjuk a spenótot, összekeverjük a tejföllel és a villával összetört márványsajttal.

A tésztát három részre osztjuk, 3 darab kb fél centi vastag téglalapot nyújtunk mindegyik részből - kb 30*15 cm. Egyenként megkenjük a krém egyharmadával, majd a hosszabbik felét feltekerjük. 1-1,5 cm széles csigákat vágunk éles késsel. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.

Ha tetszett a bejegyzés, kövesd a Paszulyt facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://egigeropaszuly.blog.hu/api/trackback/id/tr748678920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása