17
03/2016
0

Judit kedvence: mindenmentes, banános keksz

judit_keksze.jpgFotó: Krumpli Béla

Egy keksz, amiben nincs semmi. Majdnem semmi, mert azért egy kis csokit tettünk bele.

Judit barátnőmnek több szempontot is figyelembe kell vennie, amikor édességet enne. Ezért időnként kitalálunk valami olyat, ami könnyen elkészíthető, és különösebb kockázat illetve lelkifurdalás nélkül fogyaszthat. Két éve a halva volt ez. Aztán tavaly ismét felhívott, elmondta, hogy körülbelül milyen típusú édességre gondol, és közösen összetettük ezt a kekszet. Amit ő rendszeresen készít azóta is, én viszont elfelejtettem. Így lett hírértéke a facebookon annak, hogy én kértem Judittól receptet, és megköszöntem azt:)

Pontos adagokat nem nagyon lehet megadni, hiszen az, hogy mennyi zabpelyhet, vagy kókuszreszeléket vesz fel, függ a banán méretétől. Minden esetre, amikor összekeverjük, inkább puha legyen még, hiszen a zabpehely, meg a kókuszreszelék is megdagad egy kicsit.

A vajat helyettesíthetjük kókuszzsírral.

Hozzávalók:

1-1 nagy banán
6 ek zúzott zabpehely VAGY
6 ek kókuszreszelék
2-2 ek vaj
5-5 dkg apróra vágott étcsoki

A banánokat külön-külön pépesítjük villával. Egyikhez a zabpelyhet, másikhoz a kókuszreszeléket keverjük. Beledolgozzuk a 2 ek olvasztott vajat, a csokoládét, majd 10-15 percig pihentetjük. Kis golyókat formálunk, vagy süteménykiszúróval megformázzuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.

180 fokra melegített sütőben 10-15 perc alatt megsütjük.

Ha tetszett a bejegyzés, kövess a facebookon is.

A bejegyzés trackback címe:

https://egigeropaszuly.blog.hu/api/trackback/id/tr18454808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása