26
11/2015
0

Aszalt szilvás babfőzelék

szilvas_babragu_540.jpgFotó:Krumpli Béla

El kellett használnom a maradék sonkát. Hogy ne egyszerű babfőzelék legyen, hozzáképzeltem még egy-két dolgot.

Nagyon működik

Hozzávalók:

25 dkg fejtett bab
20 dkg aszalt szilva
10 dkg füstölt hús (maradék sonka)
1 nagy fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 ek kacsazsír
1 l alaplé (víz)
3-4 ek Tokaj Balzsam szilva-vanília

A sonkát és az aszalt szilvát csíkokra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, a kacsazsíron megdinszteljük. Rádobjuk a babot, a sonkát, felöntjük az alaplével, és fedő alatt puhára főzzük. Az utolsó tíz percre hozzákeverjük az aszalt szilvát. Ha a bab megpuhult, elzárjuk a gázt, Tokaj Balzsam Szilva-Vaníliával ízesítjük. Megszórjuk petrezselyemmel, és tálaljuk.

Címkék: főétel

A bejegyzés trackback címe:

https://egigeropaszuly.blog.hu/api/trackback/id/tr678102746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása