22
07/2015
0

Tour de Serpenyő: francia bableves

bazspaszuyl.jpg

Kulcsfontosságú szakasznak nevezik a mai, a Digne les Bains és Pra Loup között 161 kilométeres szakaszt.
Ma inkább lefelé dőlhet el sok minden. Az utolsó előtti és az utolsó emelkedő között egy meredek lejtmenet van, mielőtt még a viszonylag rövid hegyi befutón felfelé visz az út megint.

Mára paradicsomos, bazsalikomos bablevest főztem, hidegen is finom, ami ebben a hőségben egyáltalán nem elhanyagolható szempont...

Hozzávalók:

25 dkg zöldbab
15 dkg fejtett bab
5 dl alaplé
1 kisebb hagyma
4 gerezd fokhagyma
3 nagy paradicsom

bazsalikom
parmezán
olívaolaj

A zöldségeket megpucoljuk, a paradicsomok héját lehúzzuk és pürésítjük. A hagymát, fokhagymát apróra vágjuk. Az olajon megdinszteeljük, majd felöntjük az alaplével, beletesszük a fejtett babot és tíz percig főzzük. Beledobjuk a zöldbabot is, és puhára főzzük, majd felöntjük a paradicsompürével, és pár percig tovább főzzük.

Megszórjuk apróra vágott bazsalikommal és és reszelt parmezánnal, majd tálaljuk.

Holnap Al Dente folytatja.

A bejegyzés trackback címe:

https://egigeropaszuly.blog.hu/api/trackback/id/tr337646830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása