09/20140
Tour de Serpenyő - La Vuelta: Arroz con leche Asturiano
Fotó: Krumpli Béla
Tegnap elég izgalmas volt a verseny, az egyik kanyarban egy gazdátlan kerékpár feküdt, míg a bringás valahol a bozótos szakadékban lehetett. A versenyző azonban kimászott a bozótból, és teljesítette a szakaszt. Részletek itt és itt.
Ma még mindig Asztúriában folytatódik a verseny, a régió jellegzetességeiről Chiliinél olvashattok.
Spanyolországban közkedvelt édesség a citromhéjjal és fahéjjal ízesített tejberizs. Ez a viszonylag egyszerű desszert elképesztően illatos és aromás lesz a fűszerektől, Asztúriában pedig tovább "finomították": vékony cukorréteget égetnek a tetejére, akárcsak a créme bruléenek.
Hozzávalók:
1 bögre tej
3/4 bögre kerekszemű rizs
1/4 bögre cukor
3 dkg vaj
1/4 citrom héja
1 darab fahéj
1 tk őrölt fahéj
cukor a tetejére
A rizst kétszeres mennyiségű enyhén sós vízben addig főzzük, míg azt felissza. A tejet felmelegítjük a cukorral, beletesszük a rizst, a vajat a fahéjat és a citromhéjat. Addig főzzük, míg a tejet is magába szívta. Kiszedjük a darab fahéjat és a citromjóhéjat, belekeverjük az őrölt fahéjat. Kis tálakba rakjuk, megvárjuk, míg kihűl. tetejét megszórjuk cukorral és szakácsfáklyával karamellizáljuk.
Holnap pihenőnap, utána Al Dente következik.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.