08
09/2014
0

Tour de Serpenyő - La Vuelta: Arroz con leche Asturiano

spanyol_tejberizs.jpgFotó: Krumpli Béla

Tegnap elég izgalmas volt a verseny, az egyik kanyarban egy gazdátlan kerékpár feküdt, míg a bringás valahol a bozótos szakadékban lehetett. A versenyző azonban kimászott a bozótból, és teljesítette a szakaszt. Részletek itt és itt.

Ma még mindig Asztúriában folytatódik a verseny, a régió jellegzetességeiről Chiliinél olvashattok.

Spanyolországban közkedvelt édesség a citromhéjjal és fahéjjal ízesített tejberizs. Ez a viszonylag egyszerű desszert elképesztően illatos és aromás lesz a fűszerektől, Asztúriában pedig tovább "finomították": vékony cukorréteget égetnek a tetejére, akárcsak a créme bruléenek.

Hozzávalók:

1 bögre tej
3/4 bögre kerekszemű rizs
1/4 bögre cukor
3 dkg vaj
1/4 citrom héja
1 darab fahéj
1 tk őrölt fahéj
cukor a tetejére

A rizst kétszeres mennyiségű enyhén sós vízben addig főzzük, míg azt felissza. A tejet felmelegítjük a cukorral, beletesszük a rizst, a vajat a fahéjat és a citromhéjat. Addig főzzük, míg a tejet is magába szívta. Kiszedjük a darab fahéjat és a citromjóhéjat, belekeverjük az őrölt fahéjat. Kis tálakba rakjuk, megvárjuk, míg kihűl. tetejét megszórjuk cukorral és szakácsfáklyával karamellizáljuk.

Holnap pihenőnap, utána Al Dente következik.

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://egigeropaszuly.blog.hu/api/trackback/id/tr716680717

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása