21
05/2014
0

Giro d'Italia: Torta di mele

 

almas.jpg

Tegnap harmadik szakaszgyőzelmét ünnepelhette Nacer Bouhanni (FDJ). A második pihenőnapot követő 173 km-es etap hajrájában 500 méterrel a cél előtt az ötödik pozícióban bukott Tyler Farrar, emiatt ismét egy kaotikusra sikeredett a végjáték. A célegyenesben a Nizzolo, Matthews, Bouhanni hármas csatázott. Közülük Nizzolo érkezett az első helyen, de Bouhanni könnyedén kerülte meg az olaszt. Az összetettben Cadel Evans őrzi vezető helyét, a favoritok között a különbségek nem változtak. Bővebben itt olvashattok a tegnapi versenyről.

A mai recept még szintén Emilia Romagnából származik, sült almatorta. A recept szintén egy alap, ezt alakíthatja mindenki a saját ízlése szerint. Van, ahol a tésztába kevés élesztő is kerül, máshol nagy tepsiben sütik, úgy egészen lapos lesz.

Hozzávalók:

70 dkg kevésbé lédús alma
1 citrom reszelt héja és leve
11 dkg vaj
3 tojás
20 dkg cukor
25 dkg liszt
2,5 dl tej
1 tk szódabikarbóna
1 tk szegfűbors

Az almát megpucoljuk, négybe vágjuk, kiszedjük a magházát és vékonyra felszeleteljük, majd meglocsoljuk a citromlével.

A tojásokat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a puha vajat, a lisztet, a citromhéjat, a szódabikarbónát, a szegfűborsot, a tejet, majd belekeverjük az almát. 180 fokra melegített sütőben 60-70 percig sütjük. Hidegen tálaljuk, esetleg egy kis fagylaltot kínálunk mellé.

Holnap Al dentével tekerhettek tovább.

 

 

 

Címkék: torta

A bejegyzés trackback címe:

https://egigeropaszuly.blog.hu/api/trackback/id/tr66186081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása