05
03/2013
0

Krémes csokoládés gesztenyetorta



Kép: Krumpli Béla
Kép: Krumpli Béla


Praktikusak a sült csokoládétorták, és olyan finomak, hogy simán felveszik a versenyt egy-egy krémes, mousse-os, töltött csodával. Mostanában a születésnapokra is ilyeneket szoktam sütni, mindenki imádja. Arról nem is beszélve, hogy arra kell várni a legtovább, hogy kihűljenek, ugyanis melegen nem nagyon lehet szeletelni. Ha nagyon designosra szeretném alakítani, rákenek keményre vert tejszínhabot, esetleg mascarponéval, sajtkrémmel elkevert tejszínt, és máris szalonképes desszertet kapok.Bár van, amikor ez egyáltalán nem szempont.

Az alábbi a gesztenye miatt különösen nagy kedvenc. Könnyen átalakítható cukormentessé, ebben az esetben natúr gesztenyemasszát vásároljunk, azt édesítsük mézzel, nyírfacukorral, fruktózzal, vagy egyéb édesítőszerrel, és ízesítsük egy kevés rummal. Amúgy nem kell bele cukor, a gesztenyemassza pont elég édes.

Hozzávalók (23 cm-es formához):

20 dkg 70%-os csokoládé
15 dkg vaj
4 tojás
50 dkg gesztenyemassza, gesztenyekrém

A vajat felolvasztom, beledobom az összetört csokoládét, és addig kevergetem, míg az elolvad. Az tojásokat enyhén felverem, beledolgozom a gesztenyét, majd a vajas csokoládét, és összekeverem. Sütőpapírral bélelt formába öntöm, és 180 fokon 35-40 perc alatt megsütöm. Ha kihűlt, tálalom.

Önmagában is finom, de egy kevés cukrozatlan tejszínhab sem rontja el.

Recept innen.

A bejegyzés trackback címe:

https://egigeropaszuly.blog.hu/api/trackback/id/tr255593537

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása