09
01/2009
Nézéssel is el tudok tulajdonítani dolgokat. Na nem úgy, hogy beszállnak a táskámba, hanem úgy nézek, hogy a gazdája nekem ajándékozza. Mindez nem tudatosan történik, és nem is könyörgően tekintek az emberekre. Egyszerűen az éppen tetsző tárgyat tudom úgy szemlélni, hogy…
08
01/2009
Nagymamáék minden ősszel egy nagy hordónyi káposztát savanyítottak. Kézzel gyalulták le a rengeteg zöldséget. A karácsonyi töltött káposztának külön válogatták a legmegfelelőbb fejeket, és azt a gyalult közé rejtették. Nagy köveket ettek rá nehezékként, és lecipelték a…
07
01/2009
Mostanában lesz még egy-két olyan recept, amit még tavaly készítettem, de megírni már nem volt időm.Karácsonyi receptek között találtam meg a jércés zserbó receptjét, majd közvetlenül azután a Blikk receptmagazinban a borzselés libamájtortáét. Azonnal ki kellett próbálnom,…
06
01/2009
Tavaly decemberben torlódtak az események, sok mindennel elmaradtam. Több fotó és recept várja, hogy felkerüljön a Paszulyra. Fogalmam nincs, miért ezzel kezdem, talán azért, mert ez viszonylag egyszerű étel, és most ilyeneket kívánok a karácsony óta megevett mindenfélék után. A…
05
01/2009
Újabb vendéggel köszöntöm az új évet. Dempéter barátomat régóta ismerem, de igazából akkor barátkoztunk össze, amikor egy újság születésénél egyszerre szültünk és bábáskodtunk. Úgy, hogy napilap szerkesztésében semmilyen gyakorlatunk nem volt, de a lelkesedés hatalmas…