09
01/2009
8

A kütyük és én

Nézéssel is el tudok tulajdonítani dolgokat. Na nem úgy, hogy beszállnak a táskámba, hanem úgy nézek, hogy a gazdája nekem ajándékozza. Mindez nem tudatosan történik, és nem is könyörgően tekintek az emberekre. Egyszerűen az éppen tetsző tárgyat tudom úgy szemlélni, hogy…

08
01/2009
5

Kedvenc vacsorám: héjában sült krumpli savanyított káposzta levével

Nagymamáék minden ősszel egy nagy hordónyi káposztát savanyítottak. Kézzel gyalulták le a rengeteg zöldséget. A karácsonyi töltött káposztának külön válogatták a legmegfelelőbb fejeket, és azt a gyalult közé rejtették. Nagy köveket ettek rá nehezékként, és lecipelték a…

07
01/2009
2

Borzselés libamájtorta

Mostanában lesz még egy-két olyan recept, amit még tavaly készítettem, de megírni már nem volt időm.Karácsonyi receptek között találtam meg a jércés zserbó receptjét, majd közvetlenül azután a Blikk receptmagazinban a borzselés libamájtortáét. Azonnal ki kellett próbálnom,…

06
01/2009
0

Gombával rakott karfiol

Tavaly decemberben torlódtak az események, sok mindennel elmaradtam. Több fotó és recept várja, hogy felkerüljön a Paszulyra. Fogalmam nincs, miért ezzel kezdem, talán azért, mert ez viszonylag egyszerű étel, és most ilyeneket kívánok a karácsony óta megevett mindenfélék után. A…

05
01/2009
0

Vendégek a Paszulyon: A szellemi köménymag

Újabb vendéggel köszöntöm az új évet. Dempéter barátomat régóta ismerem, de igazából akkor barátkoztunk össze, amikor egy újság születésénél egyszerre szültünk és bábáskodtunk. Úgy, hogy napilap szerkesztésében semmilyen gyakorlatunk nem volt, de a lelkesedés hatalmas…

süti beállítások módosítása