10
08/2008
0

Van itthon nyersanyag…

Már megint sikerült ici-picit túlvásárolnom magam, bár ez most annak is tulajdonítható, hogy elképzelések nélkül érkeztem a piacra. A koriander, az őszibarack, na meg a libamáj volt a képzeletbeli listán, a többi majd alakul, gondoltam. Paradicsomot például egyáltalán nem…

08
08/2008
1

Lecsó érzésből, nem tudományosan

Csak ámultam, és bámultam, amikor elkezdtem olvasni a sok lecsóreceptet a különböző gasztroblogokon. Számomra akkor derült ki ugyanis, hogy a lecsónak van receptje. Hogy abba bizony jól meghatározott arányba kerül bele a hagyma, paprika, paradicsom.Nem tudom, lehet, hogy ez nálunk is…

06
08/2008
3

Film készül a Hunyadi téri piacról

A Hunyadi téri piac, amiről jómagam is már többször írtam, veszélyben van. Az önkormányzat már többször megpróbálta bezáratni. A csarnokot már akarták mulatóvá alakítani „Európa Ház” néven, a tér alá mélygarázst terveztek. A piac megmentésére szerveződött egy…

06
08/2008
0

Kókuszos szilvás sütemény

Gondolom, mással is megtörténik, hogy eszébe jut egy gyerekkori íz, illat, bekúszik egy kép, de nem több. A gondolat azonban nem hagyja békén, az ember keresi az egészet. Ha előkerül valahonnan a recept, az is megtörténhet, hogy egészen más az íze, mint amire emlékeztünk, az…

05
08/2008
1

Kecskesajtos, pestos spenótfalatkák

Annyi mindennel vagyok elmaradva, hogy nem is tudnám, hol kezdjem, de a hétvége eldöntötte. Horányban voltunk, AA-ék hívtak meg, köszönjük, igazán nagyon jól éreztük magunkat. Bicikliztunk, kétszer hajóztunk, Dunát néztünk, főztünk, ettünk, jókat beszélgettünk, és nagyot…

süti beállítások módosítása