06
04/2008
3

VKF! XIV. - Erdélyi lucskos káposzták

Erdélyben nőttem fel, olyan családban, ahol mindenki jól főzött. A különböző konyhák, úgymint a magyar, román és örmény ételek jól megfértek egymás mellett: a csirkepaprikás (és nem paprikás csirke), a bálmos, no meg az angadzsabor leves. A nagymamáknak megvolt a saját…

04
04/2008
1

Rozmaringos borkorcsolya

A rozmaringot gyerekkoromban nem használtuk, a család "konyhai köztudatában" nem szerepelt. Először akkor vált érdekessé, amikor egy barátnőm megmutatta féltve őrzött növénykéjét, és közölte: minden fűszernövényéből annyit szedek, amennyit akarok, de a rozmaringból csak…

02
04/2008
4

VKF! XIV. - Bornemisza Anna konyhája

Maci gyorsította fel blogom megszületését, pedig majdnem egy éve dédelgettem már a gondolatot. Több VKF-re kigondoltam, mit készítenék, de blog nélkül végül nem jelentkeztem. A magyar konyha viszont már nem hagyott nyugodni, a most vagy soha érzése hatalmába kerített, és…

01
04/2008
0

Petrezselyemzöldes kuszkuszsaláta

Jaffában, egy hatalmas tetőteraszon faggattuk újdonsült ismerőseinket Izraelről. Késő őszi, mégis nyarat idéző éjszaka volt, mi telítve kíváncsisággal, izgatottan érdeklődtünk, hiszen akkor érkeztünk, ők másnap indultak haza, és hiába volt két hetünk az országra, mindent…

süti beállítások módosítása